X

بخش بالایی وب سایت شمامل ، جستجو ، منوی اصلی و هدر

بخش میانی

محتوی نوشتاری

خواص کرچک در طب سنتی

 

خواص کرچک

 

کرچک یا بید انجیر  ( Castor oil plant )   

 

کرچک از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است . و از نظر خواص مغز دانه آن : مسهل قوی ، پاک کننده عروق ، مقوی اعصاب ، برای سردرد ، قلج ، لقوه ، رعشه وبیماریهای سردی ، تنگی نفس ، سرفه های سرد ، رفع دردهای پشت ، مثانه و ادم بسیار مفید است.

 

قاعده آور است

 

اشتها را ازبین می برد و تهوع و دل آشوبگی ایجاد می کند.

 

مقدار مصرف روغن کرچک در طب سنتی = 15 – 45 گرم بسته به اشخاص

 

مقدار خوراک مغز آن 5 تا 10 عدد است و اگر 20 عدد خورده شود مسکر است و پادزهرش ریواس است.

 

ضماد دانه آن و همینطور عصاره برگها و شیره آن جهت ورم ها ، تسکین و تحلیل درد و ورم مفاصل و پستان و باد سرخ مؤثر است و رسیدن دملها و درمان آکنه و زخم هائیکه دیر جوش می خورند.

 

در مغز دانه کرچک ماده سفید رنگ به شکل وجود دارد که خیلی سمی است و گاهی در اطفال 5 عدد آن مسمومیت و مرگ و در بزرگسال بالای 10 عدد ممکن است مسمومیت و مرگ ایجاد نماید.

 

خوراکی جوشانده برگهای کرچک بعنوان ضد سرفه و نرم کننده سینه خیلی مؤثر است .

 

عصاره برگ کرچک تریاق مؤثری است و اگر چند بار خورده شود موجب قی و خارج ساختن سمهای سرد نظیر بیش و تریاک می شود.

 

10 گرم عصاره برگ کرچک با شیرتازه برای تسکین درد ناحیه قلب مفید است.

 

در حال حاضر بیشتر از روغن دانه ها استفاده می کنند. .

 

روغن کرچک یک مسهل بسیار خوب جهت یبوست اطفال ، سالمندان ، زنان باردار ، آماده سازی بیماران قبل از جراحی و رادیولوژی و زایمان استفاده می شود.

 

مقدار مصرف روغن کرچک :

 

خوراکی =   2  تا 10 گرم ( کپسول ) ملین   ، 10 تا 40 گرم  ( کپسول ) تصفیه کننده خون

 

شیاف  =   20 تا 50 گرم بصورت شیاف یا تنقیه

 

 

گیاه درمانی ، درمان ریزش مو با طب سنتی، درمان ریزش مو با طب سوزنی ، از جمله کلمات و عبارات تبلیغاتی مورد تایید شده ی کارشناسان بخش بهینه سازی وب سایت دکتر ترابی می باشند.

 

 

 

 




ثبت نظر

بالا