X

بخش بالایی وب سایت شمامل ، جستجو ، منوی اصلی و هدر

بخش میانی

محتوی نوشتاری

توصیه های لازم در بیماران مبتلا به قند خون

 

مواد قندی به طور کلی نباید منع گردند،زیرا: خوردن خود مواد قندی (مزه مزه نمودن آن ها)،موجب ترشح انسولین می گرددولی باید از مواد قندی سریع الهضم مانند شکر – قند مصنوعی- مربا- خرما – کشمش وعسل پرهیز نمود

پزشکان طب سنتی،علت اصلی بیماری قند را، مصرف فراوان گوشت ذکر می کنند ولذا باید از مصرف گوشت ها وچربی های اشباع شده پرهیز نمودوازگوشت ماهی وچربی های مایع مانند روغن زیتون وذرت ،استفاده نمودوهمراه چربی ها دارچین مصرف نمود تا چربی را از بین ببرد.

قند در مزاج گرم ایجاد می شود ،لذا باید غذاهای سردمزاج مصرف نمود. هم چنین ،قند ،خون را ترش می کند.(اسیدی)،لذا باید غذاهایی مصرف نمود که خون را قلیایی نماید. ازجمله:

آشهای ترش-آلو-آبغوره-آبلیمو-زرشک-زغال اخته-قره قات-گوجه سبز-برگتمشک-اچغندر-توت فرنگی-انارترش--پرتقال-سیر-موسیر-تره فرنگی-ماءالشعیر-آش-آرتیشیو-سیب زمینی ترشی-جو-کته جو-نان جو-خیاروتخم ان

شاهی-فلفل-شلغم خام-کرفس-گلابی-هویج-خرفه-سبزیجات-پیازخام-لیمو ترش-انگور نارس-ازگیل-خرمالو-گشنیز-شنبلیه

مورد سبز-زیتون-گردو-آب کدو-برگ باباآدم-ریشه شاه-سماق-لعاب اسپرزه-دوغترش

وبه طور  کلی ،ریشه هایی از قبیل پیاز،پیازچه ،سیر،موسیر،سیب زمینی ترشی،تره فرنگی ،هویج،شلغم وترب ،دارای انسولین گیاهی می باشند.

در صورتی که عطش به آب داشتند،آب کمتراستفاده نمایند وبه جای آن از دوغ ترش وآب میوه های ترش استفاده نمایند.

مصرف موادی که دارای ویتامین های AوBوبه خصوص C  می باشند دردیابت توصیه می شود.

فصد باسلیق وحجامت عام نیز در بیماران دیابتی توصیه شده است.

سوپ جو:

سوپ جو بهترین غذا برای بیماران دیابتی است .

جوشانده جوانه جو ،معده وروده ها را ضد عفونی می کندودر جو سبز

انسولین به مقدار زیاد یافت می شود.

خوردن ماءالشعیر وهمچنین جو خیس کرده ،معده وروده ها را ،ضد عفونی کرده وپیری را کاهش می دهد.

جو را سه روز در آب خیس کرده وآب آن را بنوشید ،بهترین درمان اسهال است.

پیاز خام:

پیاز خام ،معده وروده ها را ضدعفونی می کندودارای انسولین گیاهی است ودر ضمن دارای گوگرد ،ویتامین Cوفسفر است.

آب شلــــــــــــغم:                         

آب شلغم دارای انسولین گیاهی است که با پختن از بین می رود و می توان جهت بیماری قند ،آب شلغم خام را گرفت وبا مایعات دیگر نوشید

آب سیب زمینی ترشی:برای استفاده از انسولین این گیاه ،باید آن راخام وبدون ترشی خورد ولی خوردن آن مشکل است لذا بهتر است آب آن را گرفته ومیل نمود یا آن را چند روز درآب خیارشور انداخت تا خوش طعم شود.

برگ خشک گردو:

25 گرم برگ خشک گردورا در یک لیتر آب دم نمایید وصبح وشب ،یک لیوان از آن رامصرف نمایید.

برگ زیتون:

15 عددبرگ زیتون را درنیم لیتر آب جوشانده وبه مدت نیم ساعت دم نماییدوسپس صاف نموده ودر چند نوبت مصرف نمایید.جهت فشار خون نیز بسیار مفید است.(80-30 گرم برگ خشک شده دریک لیتر آب)(روزی 3 فنجان)

تخم شنبلیله:

تخم شنبلیله وخود شنبلیله به صورت جوشانده ومصرف آن درصبح ناشتا ،بسیار مؤثر است.

2-1 گرم از تخم شنبلیله راخوب کوبیده ،در یک لیوان آب جوش دم نمایید ، سپس صاف نموده وروزی 2 بار وهر بار یک فنجان ، قبل از غذا میل نمایید. یا تخم شنبلیله را نیم کیلو خوب بکوبید.صبح وظهر وشب یک قاشق غذاخوری از پودر آن را با ماست میل نمایید.

سایر داروها:

برگ گزنه (10-5 گرم)،ریشه باباآدم(10-5 گرم)،برگ اکالیپتوس(10-5 گرم)،برگ توت سیاه(6-3 گرم)،ریزوم بید گیاه (مرغ)(10-5 گرم)،پوست دانه لوبیا (250 گرم)،هر یک از داروهای فوق را به طور جداگانه که مقدار آن مشخص شده است ،خوب بکوبید وآن را در یک لیوان آب جوش ریخته وبه مدت نیم ساعت دم نمایید ،سپس صاف نموده وروزی دو بار ،هر بار یک فنجان مصرف نمایید.

سالاد پیشنهادی برای بیماران مبتلا به قند خون:

سالادی شامل گوجه ،خیار،شلغم رنده شده ،هویج رنده شده ،پیاز ،فلفل سبز،ترب ،کاهو.(ترشی آن آبغوره یاآبلیمو یا سرکه سیب باشد.).

سوپی شامل جو وکدو وبرگ گزنه(یک مشت)،زرشک(دوقاشق غذاخوری)،شنبلیله وتخم آن(یک قاشق غذاخوری)،تخم گشنیز(یک قاشق مرباخوری)،سیر(پنج دانه)،برگ چغندر،ریشه باباآدم(یک قاشق غذاخوری) ،برگ زیتون وگردو(ازهر کدام نیم مشت)

شلغم(25 گرم)+ تخم ترب(25 گرم)تخم شنبلیله (50 گرم)+ کلپوره (30 گرم)+ تخم شاهی(25 گرم)+تخم پیاز(25 گرم)+تخم ترشک(50 گرم) = همه را نیم کوب کرده ،روزانه یک قاشق غذاخوری از آن را در دو لیوان آب،جوشانده (یک لیوان صبح ویک لیوان عصر)،میل نمایید. برگ زیتون(5 گرم)+برگ اکالیپتوس(5 گرم)+برگ گزنه(5 گرم)+مریم گلی(5 گرم)،در یک فنجان آب دم نمایید وروزانه یک فنجان میل نمایید.یا به عبارتی از چهار داروی فوق به نسبت مساوی پودر نمایید ،سپس مخلوط نموده وهر روز یک قاشق غذاخوری از آن را در یک فنجان دم ومیل نمایید.

میوه توت با آن که شیرین است ،برای مبتلایان به قند خون بی ضرر است .

مبتلایان به چاقی نیز می توانند جهت جلوگیری از اشتهای خود قبل از غذا توت مصرف نمایند ،زیرا سبب چاقی نمی شود.

در بر گ گیاه شاه توت  ،یک ماده ضد قند وجود داردکه مرض قند را درمان نموده وقند خون را کاهش می دهد.

پوست ،ریشه وبرگ توت ،یک مسهل قوی وادرار آور است .

گیلاس شیرین هیچ ضرری برای مبتلایان به مرض قند ندارد.

ثابت شده است که در افراد دیابتی کمبود کروم وجود دارد،لذا مصرف مواد دارای کروم در تنظیم قند خون این افراد مؤثر است.

منابع آلی کروم عبارتنداز:

کلم بروکلی

دانه کامل غلات

روغن طبیعی ذرت

مخمر آبجو

زرده تخم مرغ

جگر

دل

قلوه

مغز

 

بالا